Wat te doen met digitale foto’s?

08/01/2014

Fotografie

Ouderwetse poloraids, fotorolletjes inleveren en oneindig negatieven bestuderen om foto’s bij te bestellen. Het is verleden tijd. Ik heb thuis nog een stuk of drie fotoalbums die mijn moeder allemaal met de hand heeft ingeplakt. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een digitale fotocamera of maken we gebruik van onze telefoon om dingen vast te leggen. Het gevolg is dat we nauwelijks meer echte foto’s in handen hebben en alles vanaf een beeldscherm bekijken. Toch zijn er leuke creatieve ideeën voor wat we kunnen die met die foto’s.

Digitaal fotoalbum

digitaal_fotoalbumDe vervanger van het plakalbum is het digitale fotoalbum. Er zijn allerlei programma’s voor om digitaal een album samen te stellen. Je kunt daarbij de foto’s nog bewerken, leuke lijstjes er omheen doen of een mooie achtergrond kiezen. Het is misschien wat duurder dan een ouderwets fotoalbum maar het scheelt een hoop tijd!

Een mozaïekfoto

foto_mozaiekEen mozaïekfoto is één hoofdfoto opgebouwd uit honderden kleinere foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld een portret van iemand helemaal laten vastleggen. De kleuren van de kleine foto’s vormen samen de contouren en kleuren van de totale mozaïekfoto. Van een afstand zie je goed de hoofdfoto en lijkt het bijna een geheel maar van dichtbij zie je hoe de foto uit vele kleine foto’s is opgebouwd. Een leuk effect dat origineel en persoonlijk is.

 

Een foto laten afdrukken op speciaal materiaal

foto_houtKies een of meerdere van je mooiste foto’s uit die je graag als kunst aan de muur wilt hangen. Afhankelijk van je interieur is het mogelijk om je foto te drukken op bijzondere materialen als canvas, aluminium, glas of hout. Het ligt voor de hand om deze op te hangen in de woonkamer, maar badkamer of slaapkamer zijn er ook uiterst geschikt voor.

Zelf foto’s afdrukken

Als je graag zelf met je foto’s aan de slag gaat is het ook een optie om ze thuis te printen. Zorg dan wel dat je goed geïnformeerd bent over de kwaliteit van je printer, de inkt en het papier dat je gebruikt. Zo krijg je een optimaal resultaat tegen een gewenste prijs.