Professioneel fotograferen met een iPhone?

13/03/2014

Fotocamera's

croyable-iphone-foto

Hoe goed kun je nu werkelijk foto’s maken met een smartphone? Eelco Roos (of Croyable) is een professionele iPhone fotograaf die op instagram meer dan 385.000 trouwe volgers heeft. Sinds 2011 is hij begonnen met Instagram en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot instagram kunstenaar. Al zijn foto’s zijn via Instagram op een iPhone gemaakt. Roos gaf in een interview aan niet van zijn hobby te kunnen leven maar als influential instagrammer wel extra ‘leuke’ inkomsten mee te generen. Zie hieronder zijn meest recente instagram-foto’s.

Mede door de verbeterde camerakwaliteit van de smartphone zijn de foto’s ook daadwerkelijk van hoogwaardige kwaliteit. Eelco Roos begon ooit met de 2 megapixel camera van de iPhone 3G maar schiet ondertussen met de 8 megapixel camera van de iPhone 5s. Apple heeft bij het laatste model het populaire iSight geïntegreerd, waarmee bijna net zulke mooie beelden geschoten kunnen worden als met een professionele fotocamera.

Verbeterde camera

De iPhone 5s heeft ten opzichte van het vorige model nog altijd 8 megapixels, maar heeft een 15% grotere sensor wat resulteert in grotere sensorpixels. Bovendien is het diafragma vergroot van f/2.4 naar f/2.2, waardoor er meer licht wordt doorgelaten. Ook heeft de telefoon een True Tone-flitser, automatische beeldstabilisatie, en een Burst-modus. Hierdoor worden ‘levensechte’ kleuren vastgelegd, zit er weinig ruis en beweging in de foto’s, en kunnen er razendsnel honderden foto’s achter elkaar worden geschoten. De camera van de nieuwe iPhone werd ook op de tech & gadget autoriteiten goed ontvangen. Zo complimenteert PhoneHouse de iPhone op haar minutieuse vormgeving, camera en precisie. De telefoon beschikt volgens Tweakers.net over een van de beste mobiele camera’s die op dit moment verkrijgbaar is. Een uitstekende camera op broekzakformaat dus.

tweakers-benchmarks

Reclame

De samenwerking die iPhone afgelopen jaar had met Burberry laat goed zien dat de iSight camera nauwelijks onderdoet aan professionele camera’s. De catwalk reclame en het womenswear-spotje tonen voortreffelijke beeldkwaliteit (zie onder).

)

)

Al zal de sluikreclame van Samsung, de welbekende selfie der selfies, gemaakt door Ellen Degeneres met een Samsung Galaxy Note 3 tijdens de oscars voor flink wat concurrentie hebben gezorgd. En toch schijnt Degeneres achter de schermen een iPhone te hebben gebruikt.

selfie-der-selfies

, , ,