Humoristische foto wint NRC-Nikon fotowedstrijd

18/07/2015

Evenementen

Winnaar Nikon fotowedstrijdIn 2015 organiseren NRC en Nikon iedere maand een fotowedstrijd. Iedereen kan een foto insturen zolang hij maar voldoet aan het thema en gemaakt is in 2015 in Nederland.

De winnaar in juni

Door mensen op te roepen om op je stemmen via social media maak je kans om te winnen. Dit overkwam ambulancechauffeur Okko R.J. Vos in juni. Het thema was natuur. Als vrijwilliger voor Natuurmonumenten bij Nationaal Park Dwingelderveld krijgt hij veel bijzondere dieren onder ogen. Hij maakt dan ook honderden foto’s op een dag en plaatst de mooiste op zijn Twitter account.

Kiekeboe!

De foto waarmee hij won, viel op bij de jury door de humoristische insteek: “Het is uitzonderlijk dat een natuurfoto ons zo aan het glimlachen brengt.” Vos noemde de foto Kiekeboe!, omdat de manier waarop de juffer de grasspriet omarmt hem deed denken aan een kind dat verstoppertje speelt en om de boom heen gluurt.

Naast de winnende foto toont het NRC iedere maand negen andere foto’s die samen met de winnende foto tot de top 10 behoren. Ook wordt er een publieksprijs toegekend.

Doe ook mee

Er is iedere maand een nieuwe wedstrijd met een ander thema. Eerder waren dat: mei (thema: Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens). In augustus is het thema: Vakantie in Nederland. Wil je meedoen? Bekijk eerst deze tips. Dan heb je nog meer kans om te winnen.

, ,