8 tips en trucs voor de perfect pose

11/03/2015

Fotografie, Tips

model

Zowel voor selfies als voor het fotograferen van anderen is een goede pose van belang. Je wilt tenslotte je van je beste kant laten zien. Hier een aantal tips en trucs om zo goed mogelijk op de foto te staan.

1. Chimping

Als je iemand anders fotografeert is het gemakkelijk om direct het resultaat te bekijken. Maar deze ‘pauze’ verstoort de fotoshoot. Je kan beter meerdere foto’s achterelkaar maken. Ook levert praten tegen je model vaak net even een andere blik op en ontstaat er een natuurlijke flow, waardoor het model zich meer op haar/zijn gemak voelt.

2. Je beste kant

Vaak vinden we van onszelf dat we er van de ene kant beter uitzien dan van de andere. Draai dus je betere gezichtshelft naar de camera toe. Als je niet weet wat jouw ‘mooiere’ kant is, maak twee foto’s en zie wat je prefereert.

3. Onderkin

Een oude truc om geen of minder onderkin op de foto te laten zien is om je tong tegen je ondertanden te drukken. Ook kan je beter je foto’s van bovenaf nemen. Je onderkin wordt extra geaccentueerd als je je foto’s van onderen neemt. Maar niet te hoog want dan krijg je een raar effect.

4. Lach!

De mooiste foto’s zijn vaak waar je oprecht lachend opstaat. Probeer ook te lachen met je ogen, denk aan blije dingen en je staat er stralend op. Een andere truc is iets met je ogen knijpen, niet te veel maar net genoeg om gefocust in de lens te kijken.

5. Hand in heup

Je lijkt slanker als je je ene voet licht kruist over de andere. Ook je rechterheup iets naar voren duwen geeft een slanker effect. Je kan dan je arm in je zij zetten of iets achter je rug houden.

6. Hoofd en schouders

Zorg dat je je hoofd recht houdt, rechtop staat en je schouders naar beneden en naar achteren staan. Je kan je kin iets omhoog en dan naar achteren duwen. Maar steek je kin niet teveel vooruit, dat ziet er raar uit op de foto. Je gezicht wordt slanker als je je hoof iets scheef houdt.

7. Mond open

Als je je mond een beetje openhoudt, ontspant je kaaklijn en lijkt daardoor iets langer. Ook geeft dit een wat losser effect dan een gesloten mond.

8. Licht

Met licht kan je heel veel doen op foto’s. Belichting vanaf de zijkant is vaak het beste. Ook al gaat niets boven natuurlijk licht. Ga alleen niet recht in de zon zitten omdat je dan met je ogen gaat knijpen. Zet de flitser uit, dat doet je portretfoto geen goed.

,